Κ.Χαμπίδης-Chief Digital Officer Δ.Αθηναίων: Είμαστε έτοιμοι για 5G δίκτυα

Την «ξεκάθαρη στρατηγική ενθάρρυνσης των επενδύσεων σε δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας» του δήμου Αθηναίων ξεκαθαρίζει στη συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο κ. Κωνσταντίνος Χαμπίδης, Chief Digital Officer του δήμου. Όπως τονίζει, «τα δίκτυα νέας γενιάς αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο των πόλεων του όχι τόσο μακρινού μέλλοντος και για αυτό είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε 5G δίκτυα στην Αθήνα», προσθέτοντας πως ο δήμος Αθηναίων δίνει έμφαση σε δύο σημεία:

-Στην ανεμπόδιστη δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο στον δημόσιο χώρο. «Για αυτό τον λόγο τα πετυχημένα πιλοτικά δίκτυα στο Σεράφειο και στην Τεχνόπολη, σύντομα θα επεκταθούν και σε άλλα σημεία στην Αθήνα», επισημαίνει.

-Στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πλήθος κατοίκων: «Κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω. Πρέπει να  άρουμε τους τεχνολογικούς αποκλεισμούς ειδικά σε ότι αφορά την τρίτη ηλικία και τους ανέργους», σημειώνει.

Γι’ αυτό το λόγο, όπως λέει, «δίνουμε έμφαση και στον επιπλέον στόχο της ΕΕ για την Κοινωνία του Gigabit, σύμφωνα με τον οποίο μέχρι το 2025 όλα τα σχολεία θα πρέπει να έχουν αποκτήσει Gigabit πρόσβαση. Πρόκειται για έναν αναμφίβολα φιλόδοξο στόχο ο οποίος είναι πολύ εύλογος: η νέα κοινωνία της απεριόριστης πρόσβασης στο διαδίκτυο δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει από τους μελλοντικούς πολίτες», επισημαίνει.

Και καταλήγει: «Η Αθήνα αναπτύσσει την στρατηγική της σε 5 πυλώνες: στα δίκτυα της πόλης, στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, στην ψηφιακή εκπαίδευση, στην συμμετοχή και ενημέρωση των κατοίκων και στην ψηφιακή καινοτομία. Αυτοί οι πέντε τομείς είναι οι βασικοί άξονες μίας έξυπνης πόλης.  ….Αν κάτι άλλαξε η θέσπιση του νέου ρόλου, δεν είναι ασφαλώς η υλοποίηση όλων αυτών των έργων από τον Chief Digital Officer, αλλά η εδραίωση μίας κοινής αντίληψης και στρατηγικής στον σχεδιασμό τους. Η Αθήνα για πρώτη φορά έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο, ξέρει που θέλει να φτάσει και ξέρει πως θα το κάνει πραγματικότητα».

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Κωνσταντίνου Χαμπίδη στην aftodioikisi.gr

Related Post

0 Comments