Η Tesla συνεργάζεται με την AMD για τα οχήματα χωρίς οδηγό

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας το δίκτυο CNBC, η Tesla μαζί με την AMD αναπτύσσουν chip για αυτόνομα οχήματα. 

Το chip που αναπτύσσει η AMD σε συνεργασία με την Tesla θα έχει τη δυνατότητα της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης με σκοπό του την αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών ενός οχήματος που κινείται χωρίς την παρέμβαση ενός οδηγού. Μία spin off εταιρεία της AMD, η GlobalFoundries, η οποία ασχολείται με την κατασκευή chips, φέρεται να συνεργάζεται απευθείας με την Tesla για την ολοκλήρωση της κατασκευής των επεξεργαστών που απαιτούν τα οχήματα χωρίς οδηγό.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το Πρακτορείο Reuters, η Tesla μαζί με την AMD απασχολούν περίπου 50 άτομα στο εν λόγω project, στο οποίο επικεφαλής φέρεται να είναι ο Jim Keller, σχεδιαστής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και υπεύθυνος του τμήματος Autopilot της Tesla. Σύντομα, η συνεργασία αυτή αναμένεται να φέρει καρπούς και να ενσωματωθεί η τεχνολογία που θα προκύψει σε ένα από τα μελλοντικά οχήματα της Tesla.

Μετά την κυκλοφορία της φήμης αυτής, η μετοχή της AMD σημείωσε άνοδο της τάξης του 2.2%. Μένει να δούμε τι ακριβώς θα προκύψει από αυτή την ενδιαφέρουσα συνεργασία μεταξύ της Tesla και της AMD.

Related Post

0 Comments